Konferens i Danmark

okt 25, 2022

Mellan den 6:e och 9:e oktober 2022 åkte Jandi från WWOOF Sverige till Danmark för att delta i det europeiska WWOOF-koordinatormötet. Vi var ett 30 tal person som representerade olika länder i Europa: Frankrike, Tyskland, Ungern, Italien, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, själva förbundet (FoWO)  och WWOOF USA var också där. Mötet hölls i Svendborg, Fyn, på en vacker och rustik gård.

Vi hade tre intensiva dagar där vi pratade om den nya gemensamma WWOOF-plattformen, även WWOOF-organisationernas roll och identitet. Vi la mycket fokus på visionen för 2030 (ett förslag var att skapa ett nytt ”stödmedlem”-medlemskap för alla de som

vill stödja och vara en del av WWOOF, anställa en intern IT- samt en art director eller att få WWOOF att agera som en röst och förespråkare för småskaliga ekologiska bönder på internationell nivå, bland många andra…) och hur man uppnår de många målen. Vi utbytte och brainstormade runt och efter fler bra metoder…

Vi hade en solig dag att åka till den lilla söta och perfekta ön som heter Strynø. Där besökte vi två WWOOF-värdar: en vinproducent och en äppeljuiceproducent. Och på natten gick vi till en lokal musiklokal för att hjälpa till med en rockkonsert.

Niklas som hade en ekologisk gård i byn var vår kock under helgen och lagade mat av sina egna podukter, helt fantastiskt gott. Vi fick även klassiskt sillabord med Svensk nubbe till. Tror att de flesta gillade det. 

Helgen var fantastisk!

Nu är jag tillbaka i Sverige, full av energi och nya idéer att implementera, t ex den här bloggen.

Federico från Senigallia, Italien – WWOOFare i Sverige 2022

Federico från Senigallia, Italien – WWOOFare i Sverige 2022

A news clip from his home town https://youtu.be/2g5nJQQaess Federico Fringuelli 26 år gammal från Senigallia, Italiens östkust. Ja, Senigallia som först drabbades av en katastrofal översvämning i slutet av oktober 2022 och sedan helt plötsligt av en jordbävning....

WWOOF Sverige live Webinarier

WWOOF Sverige live Webinarier

WWOOF live WebinarAtt ha webinarier är något relativt nytt för oss i WWOOF som vi hoppas skall uppskattas av både Gårdsvärdar och WWOOFare. Möjligtvis är det ett post-pandemi-fenomen att vilja ses som komplement till att maila inför ett WWOOF utbyte även om vi...