Styrelse och personal

Jandi

Koordinator

Initiativtagare till Ideella föreningen WWOOF Sverige 2004. Pappa till två barn.

Vi odlar bin, höns och bor i en by som heter Uddebo där det är fokus på samskapa, t ex att odla grönsaker och ha en aktiv vardag tillsammans.

Jobbar även som slöjdlärare och utövar Capoeira.

Jag har WWOOFat hela mitt vuxna liv både i Sverige och runt om i Europa, Afrika, Nordamerika och Asien.

Vill du engagera dig i föreningen?

Utan en aktiv styrelse kan vi inte driva den ideella föreningen WWOOF Sverige. Vi har möten online en gång per månad. Hör av dig om du vill vara med på våra styrelsemöten eller om du vill bidra på något annat sätt!

Det finns ändlöst med möjligheter att engagera sig i WWOOFs nätverk, bara att skicka ett mail via sidan. Kanske vill du vara med på ett webinar först.

Lauren

Ordförande

Lauren kommer från USA och flyttade till Sverige för 2016. Hon har en liten gård där hon odlar mycket mat till familjen, plus att hon har ett eget företag och ger matlagningslektioner.

Hon är utbildad till biolog och dietist och hon älskar att träffa nya WWOOFare.

Malin

Kassör

Malin driver en biodynamisk grönsaksträdgård tillsammans med sin man. Förutom att odla grönsaker syrar hon även en del av grönsakerna.

Hon växte upp i Tyskland, bodde i Skottland ett tag, där hon utövade självförsörjning och lärde sig om trädgårdsskötsel. Hon återvände sedan till sina svenska rötter tillsammans med sin familj, fick en utbildning i ekologisk trädgård och startade trädgården 2007.

Christina

Styrelseledamot

Christina bor på en ekologisk hästgård där vi tar med folk på tur i skogen.

Jag har arbetat på en kibbutz i Israel och rest till olika länder i många år.

Innan jag blev pensionerad arbetade jag som medicinsk sekreterare och även i en Waldorfskola.

Sylvia

Styrelseledamot

Sylvia bor på en liten fastighet i en charmig by på den vackra landsbygden i Södermanland. Hon är nu pensionerad från mitt arbete på Migrationsverket

Styrelseledamot

Carina håller kurser och arbetar med hälsa och kost samt bor på en vacker gammal gård i Södermanland och har varit gårdsvärd i många år.

Stefan

Tidigare styrelsemedlem

Vår älskade styrelseledamot Stefan Hörberg dog tyvärr i cancer den 15 maj 2022, Han bodde nära Älmhult i sydvästra Småland på den vackra gården Sagolika Höö. Jandi och Laura från Svenska WWOOF-föreningen deltog i hans begravning. Prästen vid ceremonin berättade om sitt starka engagemang på sin gård och hur han älskade att ta emot WWOOFare från hela världen. Han lämnade oss med en stor saknad. Stefan var WWOOF-värd mellan 2013 och 2022.

Han hade massor av djur och odlade grönsaker och försökte skörda det som växer på deras ö; äpplen hallon, björnbär och svamp. Gården består av två större öar i sjön Möckeln och har sedan 1845 ägts av familjen.

Stefan arbetade även som IT-tekniker.

En länk till hans gårds Fb-sida.

https://www.facebook.com/sagolikahoo/